KIRŞEHİR / KAMAN - Kaman Bilim ve Sanat Merkezi

Nis

2024 YILI TÜBİTAK ORTAOKUL 2204 B  PROJELERİ KAPSAMINDA 2 PROJEMİZ İLE KAYSERİ BÖLGE FİANLLERİNE KATILMAYA HAK KAZANDIK.

Şbt

Kaman Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencilerimiz Kırşehir Valimize Proje Tanıtım Ziyareti gerçekleştirdi.

Mrt

Kariyer Günleri ve Bilimsel Söyleyişiler kapsamında ; Dumlupınar Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı ve İleri Teknolojiler Müdürü Prof. Dr. Güray KAYA ile öğrencilerimiz çevrim içi konferansta biraraya geldi.

Ock

TEKNOFEST 2023 Yarışmalarında Proje Ekibimizden Türkiye ikinciliği.

Ock

İlk ve ortaöğretim öğrencilerimizde bilimsel farkındalığı artırmak ve bilim iletişimini toplumumuzda daha geniş çevrelere ulaştırmak amacıyla Kaman Bilim ve Sanat Merkezi koordinatörlüğünde düzenlenen Tübitak Bilim Söyleyişisi gerçekleştirildi.

Nis

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasında projemiz Türkiye Finalinde.

Nis

Damar Yolu Görüntüleme Projemiz Türkiye Finalinde...

Mrt

Bilimin eğlenceli dünyasına yolculuk düzenlendi.

Ock

ERASMUS+ KA 101 Personel Hareketliliği kapsamında ;  Üstün Yetenekli Çocukları Elit Tanılama ve Elit Eğitim İçin Eğitimcilerin Eğitimi konulu projemizin yurt dışı eğitim bölümünü tamamladık.

Haz

Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" hayata geçirildi.

Merkezimiz tarafından Mart ayında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirilmiş olup, ilçe genelindeki tüm öğrencilerin fuarı ziyaret etmeleri sağlanmıştı. Yine proje kapsamında bulunan okul öğretmenlerine online olarak TÜBİTAK ve TEKNOFEST proje eğitimleri verildi.

"Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında Kaman ilçe merkezinde ve köylerinde eğitim veren ilkokullar Kaman Bilim ve Sanat merkezini ziyaret ettiler.

Haz

14 Haziran 2022 Salı günü merkezimizde İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman'ın katılımı ile Resim Sergisi ve Müzik Dinletisi Seçkisi açılışı yapılmıştır. Sergide, Görsel Sanatlar birimi öğretmenleri Gülseren GÖK ATA ve Demet ARI'nın öğrencilerinin yıl boyu yapmış olduğu resim çalışmaları yer almıştır. Müzik dinletisini Çağrı TEMİR öğretmenimiz ve öğrencileri sunmuştur. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize, desteğini esirgemeyen kurum müdürümüz Hakan AVAN'a ve katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.

Haz

"Geçmişini bilmeyen toplumlar geleceğine yön veremez." Sözünden hareketle öğrencilerimizin geçmiş ve günümüz arasında bağ kurması amacıyla Merkez Müdürü Hakan Avan ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Demet Arı rehberliğinde "Ankara Gezisi" gerçekleştirildi.

May

4 farklı ülkeden ortakları bulunan "Yerel Sanat Değerlerinin Hareketliliği" e-twinning projesi ile farklı ülkelerin yerel sanatlarına dair bilgi sahibi olduk. Kendi ülkemiz için büyük önem taşıyan çini sanatını farklı uygulamalarla yeniden düzenleyerek diğer ülkelere tanıtma imkanı bulduk. Projeye dahil olan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

With the e-twinning project "Mobility of Local Art Values" with partners from 4 different countries, we got information about the local arts of different countries. We had the opportunity to introduce the art of tile, which is of great importance for our country, to other countries by rearranging it with different applications. We would like to thank our students who participated in the project.

Şbt