KIRŞEHİR / KAMAN - Kaman Bilim ve Sanat Merkezi

Ara

Merkezimize bu yıl katılan Damla GÖKALP ve Taylan Özgür SARI isimli 3. sınıf öğrencilerimiz, Görsel Sanatlar öğretmenimiz Demet ARI'nın danışmanlığında yaptıkları ilk resimlerini kütüphanemize hediye etmişlerdir. Kendilerine teşekkür eder, başarılar dileriz.

Ara

Merkezimiz Rehberlik Birimi Öğretmeni Gül GÜVELİ danışmanlığında hazırlanan, özel yetenekli öğrencilerin; yardımlaşmayı, sorumluluk becerisini, iletişim ve ikna becerisini, iyiliğin önemini yaparak yaşayarak öğrenmelerini amaçlayan "Kazandığımı Paylaşıyorum" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen satış etkinliği, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İMAN ve Şube Müdürü Özkan DURMUŞ'un katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, kendilerine verilen ufak bir bütçe ile belirlenen yiyecekleri en uygun fiyata ve kaliteli olarak seçip satın almışlar, ardından ürünlerini satışa hazırlayarak kurum içinde kurdukları stantlarda diğer öğrenci ve öğretmenlere satışını gerçekleştirmişlerdir. Elde edilen gelir ile "Özel Gereksinimli" akranlarına ortak bir hediye alıp, kendilerini ziyaret ederek takdim edeceklerdir.

Ekm

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projeleri Destek Programı 2019-1 Çağrı Dönemi kapsamında Kaman Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yürütücülüğünü Görsel Sanatlar Öğretmeniz Gülseren GÖK ATA'nın yaptığı "ÜSTÜN YETENEKLİLER SANATIN IŞIĞINDA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİNE PERDE ARALIYOR" isimli projemiz tamamlanmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Galip GÖKTÜRK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İMAN ve Kurum Müdürümüz Hakan AVAN'ın katılımıyla proje sergisi açılışı yapılmış ve atölye çalışmaları sonucunda ortaya çıkan eserler sergilenmiştir. Projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projelerini Destekleme Programı 2019-1 kapsamındaki 'Üstün Yetenekliler Sanatın Işığında 15 Temmuz Demokrasi Zaferine Perde Aralıyor' isimli projemizde öğrencilerimiz ve eğitmenlerimizle Özel Hareket Daire Başkanlığına, Millet Kütüphanesine ve Anıtkabir'e gezi düzenlenmiştir.

Eyl

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında merkezimizi kazanan öğrencilerin uyum eğitim programı çeşitli etkinliklerle gerçekleşmiştir.

Eyl

Merkezimiz öğretmeni Fatma AK TEFEK ve öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen "Doğanın Gücü" ve "2023 Eğitim Vizyonu Işığında Okullarımızda Tasarım ve Beceri Atölyeleri" adlı iki ayrı e-Twinning projesi, Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından "Ulusal Kalite Etiketi" ile ödüllendirilmiştir.

Öğretmenimiz Fatma AK TEFEK ve projede yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

May

Kaman Bilim ve Sanat Merkezi yıl sonu resim sergisi, 13 Mayıs 2019 tarihinde Kaman Kaymakamlığı giriş katında sergilenmeye başlandı.

May

2018-2019 Eğitim öğretim yılı Kaman Bilim ve Sanat Merkezi’nin düzenlediği Tübitak 4006 Bilim Fuarı 2 Mayıs Perşembe günü açıldı. Açılışı Kaman Kaymakamımız Sayın Murat GİRGİN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halil İMAN gerçekleştirdi.

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 2018-2019 çağrı döneminde Robotik-Yazılım, Dil-Edebiyat, Kimya, Biyoloji, Teknoloji-Tasarım ve Matematik alanlarında 21 alt projenin kabul edildiği ve sergiye açıldığı fuarda, proje yürütücülüğünü Matematik danışmanı Yusuf Hukuk ÜNALDI ve proje danışmanlığını Kaman Bilim ve Sanat Merkezi’nde görev yapan 9 öğretmen gerçekleştirdi. Resim, müzik ve zihinsel alanlarında özel yetenekli öğrencilerin sunumunu yaptığı projeler, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler tarafından ziyaret edildi ve katılımcılardan büyük beğeni topladı.

May

Doğa, içinde yaşadığımız, nefes aldığımız, hayat bulduğumuz yerdir. Doğanın bize sunduğu güzelliklerin farkına varmak önemlidir. Öğrencilerimizin bu güzelliklerin farkına varmalarını ve doğayı korumalarını sağlamak amacıyla Kurumumuz öğretmeni Fatma AK TEFEK ve öğrencileri tarafından e Twinning kapsamında   ‘’Doğanın Gücü’’ projesi yürütülmektedir. Yapılan etkinlikler veliler tarafından desteklenmekte ve beğeni toplamaktadır.

May

Kaman BİLSEM yürütücülüğünde 09/05/2019 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Yarenkür ALKAN tarafından Antropoloji ve Kurutlu kazıları hakkında söyleşi gerçekleştirildi. BİLSEM’e devam eden öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm ilçe okullarına dönük yapılan etkinlikte Antropoloji biliminin dünü bugünü ve geleceği tartışıldı. Bilim söyleşileri kapsamında nazik ziyaretlerinden dolayı Dr. Öğr. Üyesi Yarenkür ALKAN hanımefendiye teşekkürü bir borç biliriz.